Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buurtbewoners Molenpad Gierle erg tevreden over hun realisaties speelplein Meikloklaan

Gierle

De buurt rond het Molenpad is de eerste buurt die aan de slag mocht met het Buurtbudget. 'Na een geslaagde buurtbabbel in 2020 lag het project stil door corona, maar in april dit jaar konden de buurtbewoners er effectief invliegen', zegt burgemeester Marleen Peeters. 

'Ze gingen enthousiast aan de slag met de ideeën die hen het nauwste aan het hart lagen. De buurtbewoners legden aan het Netelbos een prachtig fietscrossterrein aan. In het najaar werd het Netelbos ook heraangeplant met struiken, bomen en bloemen.

Op het pleintje aan de Meikloklaan legden de buurtbewoners zelf petanquebanen aan en een zandbak. Er werden ook extra speeltoestellen zoals een vogelnestschommel en een hobbeleend geplaatst. Rond de zandbak kwamen nog leuke zitelementen.

De volgende buurt die aan de slag mag met het Buurtbudget is de buurt rond Boonhof in Wechelderzande. De buurtbewoners krijgen binnenkort een uitnodiging voor een eerste buurtbabbel.'

Buurtbewoners in de Meikloklaan, het sympathieke koppel P. en F.  : 'Welle komen liever niet met onze naam in de gazet', lacht P.  'Het is een realisatie van héél ons team. Dit buurtbudget van de gemeente hebben we met beide handen aangepakt en voor de realisaties samen hard aan gewerkt. Een prachtig initiatief dat in feite in heel België zou ter beschikking moeten gesteld worden vanuit de gemeentebesturen richting wijken en buurten. Het moet niet altijd van zogenaamd 'van hogerhand' uitgevoerd worden.  Nu staat het speelpleintje heel dicht bij ons, onze mensen, onze buurt.  En dat doet deugd, ook nu al voor de volgende generaties!'

Zaterdagnamiddag mochten alle buurtbewoners samen met het lokaal bestuur Lille een verdiend glaasje heffen.  Foto's Mil Cambré / NNieuws.

Meikloklaan, Lille, België

Gierle

Deel dit artikel